Boorinstructies betonnen wanden

U wilt een airco laten installeren maar u heeft wanden van beton?
Soms wordt aangenomen dat het om betonnen wanden gaat, ook als dit niet het geval is, Uit ervaring kunnen we zeggen dat het zich loont als u dit goed controleert, en eventueel navraagt.

Mocht het werkelijk om betonnen wanden gaan dan maakt dit een installatie helaas iets gecompliceerder maar zeker niet onmogelijk. Het grootste nadeel is dat u zelf dient te zorgen voor een beton boorbedrijf.
Deze komen het benodigde gat boren, Zij doen dit met speciale boren en tevens watergekoeld, een methode die voorkomt dat er schade aan materiaal of gebouw en of brand kan onstaan.
Hier kunnen we helaas niet omheen, maar het is absoluut veiliger voor iedereen.

En als uit navraag blijkt dat het geen betonnen wanden zijn, maar één van de andere veel gebruikte type wanden steen/gips/hout/damwand dan kunt u het boren zonder extra kosten aan ons overlaten.

De kosten voor het boren door beton

De kosten die het boren van een gat door beton met zich mee brengen, varieren van regio tot regio en van uw lokale aanbieders.
Volgens de informatie die wij verzameld hebben varieren deze bedragen van circa € 80,00 tot en met € 170,00
Deze kosten komen dus bovenop de kosten van de offerte die u van ons krijgt, of heeft gekregen, en dient u te betalen aan het beton boorbedrijf dat u heeft ingeschakeld.

Hoe groot moet het gat zijn en waar moet deze komen

Het gat dient een diameter te hebben van 60mm, het gat moet tevens schuin aflopen om het binnen dringen van water te verhinderen.
De ideale plaats van het gat kunt u als volgt bepalen:

  • Zoek de afmetingen op van de binnen unit van uw airco (deze staan altijd in de omschrijving)
  • Bepaal de plaats of wand waar de binnen unit van de airco moet komen
  • De bovenrand van de airco komt idealiter 10 centimeter onder het plafond, zet daar met potlood een klein streepje
  • Neem nu de breedte van de airco, (bijvoorbeeld 80 centimeter) en zet links en rechts van deze afmeting met potlood weer een klein streepje
  • Doe dit zelfde nu voor de hoogte van de binnen unit gemeten vanaf het bovenste streepje (Bijvoorbeeld 26 cm)
  • nu kunt u rechts onder in het vak wat ontstaan is een markering zetten, op deze markering moet het gat van 60 mm geboord worden. (zie slideshow boven aan de pagina ter verduidelijking)

Staat je antwoord er niet tussen?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen,

Wij helpen je graag verder.