Verwarmen

Verwarmen met een airco

Warm in de winter en koel in de zomer!

Het lijkt zo vanzelfsprekend en gewoon: als het in de zomer warm is dan zet je de airco aan, en als het in de winter koud is dan zet je de Centrale Verwarming aan. Maar is dit wel zo vanzelfsprekend als het lijkt? Of zijn er goedkopere en slimmere manieren om jouw huis in de winter te verwarmen?

Je zet de airconditioning aan en de compressor (warmtepomp) zorgt ervoor dat de warme lucht van binnen naar buiten wordt verplaatst waardoor het lekker koel in huis wordt. Door de draairichting van de pomp om te draaien, kan ook warmte van buiten naar binnen worden overgebracht. Dit betekent dat de airconditioner ook als verwarming kan worden gebruikt.

Met behulp van de warmtepomp en de energiebesparende “invertertechniek” kun je in de winter tegen lage kosten genieten van een warme en aangename temperatuur in huis. Merken als Daikin, Mitsubishi, LG of Panasonic lopen vaak voorop in deze innovatieve technologieën. Wil je dus in de winter een warm en aangenaam huis hebben? Dan is het verwarmen met een airco een goede oplossing. 

AIRCO
CV
Is verwarmen met een airco goedkoper dan het gebruik van een cv-ketel?
JA
NEE
Is een airco een dure stroom verbruiker?
NEE
NEE
Heeft de airco een hoog rendement?
JA
NEE
Is de airco geschikt voor een temperatuur onder -15ºc?
NEE
JA
Zijn de besparingen echt heel groot indien u beschikt over zonnepanelen?
JA
NEE
Kan een airco een ruimte snel verwarmen?
JA
NEE